10
Jun
09

Islam om kommunism

Det pågår en minst sagt oroväckande icke-debatt i vänstern som bubblar under ytan.
Det handlar om vår inställning till Islam.

Den paradoxala högern skriker att vi stödjer Islam, trots att dess extrema avarter, den nationella rörelsen, står Islamismens närmast rent innehållsmässigt och historiskt.
Deras splittringar åt sidan så har vi själva interna diskussioner som ibland kan ta farliga kurvor och där ord skriks ut om ‘islamofobi’ när det kan gälla ren avsky för alla religioner. Utan tvekan så är vänstern splittrad i en liberal falang (‘religionsfrihet’) och en dogmatisk (‘ateism/all religion är skit’). Jag tillhör som de flesta vet dogmatikerna. Och om ni vill höra mina argument får ni gärna skriva det bland kommentarerna.

Mitt i allt det här, när vi självupptagna tjafsar med varandra i olika falanger, precis som högern gör sinsemellan mellan pålästa traditionalister (Oskorei, SMR, FF) som förstår religionernas historiska band till tradtionalism och reaktion, i mostats till en västerländsk kulturfront i som tagit form i SD, KD, ND och liknande konstellationer som värnar den mer reformerade protestantismen och ‘vita religioner’ så verkar vi ha glömt bort vad Islamisterna själva tycker om saker och ting.

Naturligtvis ska man inte generalisera utifrån den text som står här nedan. Alla strömningar är ju som sagt mångfacitterade mellan dogmatism och pragmatism och i olika omfång påverkade av det rådande ekonomiska systemet och dess historia.

Men det finns att hämta på http://www.islamguiden.com och får stå som bevis för Islamisters utgångspunkt på ämnet kommunism.
Mohammed Kutub som skrivit den är påläst och texten ger ett proffesionellt intryck och förklarar grundligen varför Allah är bäst och vi är sämst.

Islam_London Protest

Traditionalism – Identitet – Kultur

Urval ”Islam står för allt som är gott, sunt och önskvärt i livet.” :


För det första: Kommunismen vilar på en rent materialistisk bas: den erkänner ingenting annat än det som förnimmes med sinnesorganen – det som inte är förnimbart med sinnesorganen betraktas som overkligt nonsens och har ingen existens över huvud taget eller, om det verkligen existerar, är det så obetydligt att man inte alls behöver fästa någon uppmärksamhet vid det. Engels sade: «Materia är det enda som är verkligt i världen.» Och materialisterna hävdar: «Mänskligt förnuft är bara en manifestation av materien och reflekterar den yttre materiella omgivning som omger det.» De fortsätter med att säga att det som kallas själ inte alls har någon självständig existens utan bara är en produkt av materien. Vi ser alltså att kommunism är en rent materialistisk ideologi som förlöjligar alla former av andlighet och bedömer dem alla vara ovetenskapliga. Den islamiska ideologin, å andra sidan, sänker sig inte till att ha en så snäv syn på de mänskliga aktivitetssfärerna och degraderar inte människan till en så låg existensnivå. Den ser i stället människan som en varelse som strävar efter att sväva högt i de andliga rikena, även när hon vandrar på jorden och har en fysisk kropp. Inte heller är hennes behov begränsade till mat, tak över huvudet och sexuell tillfredsställelse, som Karl Marx hävdade. En fråga kan vid det här läget uppstå i en del läsares sinnen: «Hur kan denna materialistiska filosofi påverka oss när vi inte ska ha någonting med den att göra; vi ska ju bara anta kommunisternas ekonomiska program och behålla hela vår trosuppfattning, Allah, vår Apostel och vårt andliga system.

Ingen må ha denna illusion, ty, som kommunisterna hävdar, det finns en stark bindning mellan det ekonomiska systemet och folkets grundläggande trosbekännelse, ideologi och livssyn; de kan inte ses isolerade från varandra; de har ett mycket nära samband eftersom de är baserade på samma ekonomiska system vilket är upprättat ur en rent materialistisk livssyn. Detta har klargjorts av kommunismens pionjärer Marx och Engels i deras krifter.
Kommunisterna tror till exempel också på dialektisk materialism. De hävdar att det är konflikten mellan motsatser (,ägare> och <icke-ägare> eller arbetare och kapitalister) som är den enda verkliga, om än ibland försåtliga, faktorn bakom alla ekonomiska och humanistiska framsteg som mänskligheten hittills gjort, med början från den första kommunistiska tidsåldern och vidare till slaveri, feodalism, kapitalism och sedan slutligen den kommunistiska tidsåldern återigen. Det är med just denna dialektiska materialism som de försöker rättfärdiga sin ståndpunkt och bevisa att det till slut med nödvändighet blir kommunismen som avgår med segern ur den pågående ideologiska striden. De hävdar att det finns ett nära vetenskapligt samband mellan kommunismen och denna teori om dialektisk materialism; en teori i vilken det inte finns någon som helst plats för uppfattningar om Allah, Hans apostlar eller deras budskap, ty de tror i sin arrogans att alla dessa företeelser är blott och bart resultat av de ekonomiska krafternas samspel; att de inte har någon betydelse eller mening i sig själva, skilda från de ekonomiska omständigheter som alstrade dem. I sig själva förlorar de all betydelse i människans liv och deras tolkningar eller definieringar av livet och dess sanna mål är helt meningslösa och utan värde.

Den absolut enda faktorn av betydelse är produktionsmedlen som, om de förändras, påverkar hela den mänskliga existensen och revolutionerar den. Misstaget och svagheten i kommunisternas syn på mänsklighetens historia bevisas i rikt mått av det faktum att den misslyckas med att ge någon adekvat förklaring till den stora revolution som Islam igångsatte i Arabien. De kan inte peka ut någon förändring av de ekonomiska produktionsmedlen på den arabiska halvön eller ens i hela den dåtida islamiska världen som kan påstås ha framkallat den Helige Profetens framträdande i den delen av världen, med allt vad det innebar av en fullständig förändring av livsmönstret.
Detta är fullt tillräckligt för att visa att Islam och kommunismen står i diametral motsats till varandra

Ladda hem hela dokumentet

Annonser

1 Response to “Islam om kommunism”


  1. 1 97036
    juni 29, 2009 kl. 5:16 e m

    Intressant inlägg. Tack.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Kategorier

Sidor

juni 2009
M T O T F L S
    Jul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Annonser

%d bloggare gillar detta: